Kurban Bayramı yaklaşırken, İstanbul Bağcılar Belediyesi’nde görevli diyetisyen Kübra Kaynar, kurban etinin tüketimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Kaynar, etin nasıl doğru bir şekilde tüketilmesi gerektiği ve et tüketiminin ardından yapılması gerekenlerle ilgili çeşitli konulara değindi.
“ÖLÜM KATILIĞI” OLUŞUYOR
Kesim işleminin ardından etin hemen tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Kaynar, “Etler kesildikten sonra hemen yenmemeli. Ölüm katılığı oluşuyor. Etin sindirimi zorlaşıyor. Bu nedenle etin en az 24 saat bekletilmesi sağlık açısından çok önemli. Böylece daha lezzetli, sağlıklı ve yumuşak et tüketmiş oluruz” şeklinde konuştu.
Yemeklerde sadece et ağırlıklı beslenilmemesi gerektiğinin altını çizen Kaynar, diyabet, hipertansiyon, böbrek rahatsızlıkları ve gut hastalığı olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
Etin yanı sıra tatlı tüketimine de dikkat çeken Kaynar, “Her misafirlikte tatlı ikramı ile karşılaşıyoruz. Tok gitmek daha sağlıklı bir seçim olabilir. Şerbetli tatlılardan kaçınmamız ve sütlü tatlıları tercih etmemiz öneriliyor” diyerek önerilerde bulundu.