Kurban Bayramı’nda Et Tüketimine Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı yaklaşırken, İstanbul Bağcılar Belediyesi’nde görevli diyetisyen Kübra Kaynar, kurban etinin tüketimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kaynar, etin nasıl doğru bir şekilde tüketilmesi gerektiği ve et tüketiminin ardından yapılması gerekenlerle ilgili çeşitli konulara değindi.

“ÖLÜM KATILIĞI” OLUŞUYOR

Kesim işleminin ardından etin hemen tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Kaynar, “Etler kesildikten sonra hemen yenmemeli. Ölüm katılığı oluşuyor. Etin sindirimi zorlaşıyor. Bu nedenle etin en az 24 saat bekletilmesi sağlık açısından çok önemli. Böylece daha lezzetli, sağlıklı ve yumuşak et tüketmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Yemeklerde sadece et ağırlıklı beslenilmemesi gerektiğinin altını çizen Kaynar, diyabet, hipertansiyon, böbrek rahatsızlıkları ve gut hastalığı olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Etin yanı sıra tatlı tüketimine de dikkat çeken Kaynar, “Her misafirlikte tatlı ikramı ile karşılaşıyoruz. Tok gitmek daha sağlıklı bir seçim olabilir. Şerbetli tatlılardan kaçınmamız ve sütlü tatlıları tercih etmemiz öneriliyor” diyerek önerilerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurban Bayramı’nda Et Tüketimine Dikkat!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BİGASTE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!