Yüzyıllık Eserler Yeniden Hayat Buluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzyıllar sonra kazı çalışmalarıyla tekrar gün yüzüne çıkan tarihi eserlerin müzelerde sergilenmesi, büyük bir organizasyon gerektiren bir süreç olarak ön plana çıkıyor.

Bu süreç, ilk olarak eserlerin bulundukları alanlarda tasnif edilmeleri, fotoğraflandırılmaları ve belgelenmeleri ile başlıyor. Ardından eserler, ait oldukları müzelere teslim ediliyor.

Müze uzmanları tarafından incelenen eserler, ardından Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı ekiplerince alınarak detaylı bir değerlendirmenin ardından işleme alınır.

Eserlerin nitelikleri, dönemleri, kullanılan malzemeleri ve hangi işlemlerden geçmeleri gerektiği uzman ekipler tarafından belirleniyor. Bazı eserler yalnızca temizlik işlemi görürken, parçalı eserler titiz bir çalışma ile uygun malzemelerle birleştirilmektedir.

YOĞUN MESAİ HARCANIYOR

Eksik parçaların tamamlanmasının gerekli olduğu durumlarda, bilimsel yöntemler ve malzemeler kullanılarak restorasyon ve konservasyon işlemleri gerçekleştirilir. Uzman ekipler, fırça ve pamuk parçalarının yanı sıra sond, pens ve neşter gibi cerrahi aletlerle eserlerin ince detayları üzerinde çalışırken saatlerce mesai harcamaktadırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüzyıllık Eserler Yeniden Hayat Buluyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BİGASTE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!