Türkiye Kültür Yolu Festivali, ziyaret ettiği şehirlerde sosyal hayata değer katmaya devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Kültür Yolu Festivali”, bu yıl ilk olarak Adana’da, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile start aldı.
Festivalin açılış etkinliğinde konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’nın bir kültürel etkinlikler merkezi olduğunu vurguladı.
Köşger, festival ile bu yıl 13.’sü düzenlenen karnavalın aynı dönemde gerçekleştiğini belirterek, “9 gün boyunca birçok etkinlik yapılacak, dolu dolu bir festival ve karnaval bizleri bekliyor.” dedi.
Adana’nın zengin gastronomisini de ön plana çıkaracak etkinlikler olacağını aktaran Köşger, “Adana, bu şehir genelinde tam anlamıyla bayram havası yaşıyor.” ifadesini kullandı.
Festivalin genel direktörü Selim Terzi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü olarak etkinliğin 5. yılına girdiğini açıkladı.
Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin açılışı ile birlikte Adana’nın festivale ev sahipliği yapmasının büyük bir değer taşıdığını ifade eden Terzi, “Bu yıl ilk festivalimizi düzenlemiş olduk.” dedi.
“BU YIL 20 ŞEHİR TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’Nİ YİNE DENEYİMLEYİ İÇİN HAZIRLANIYOR”
Terzi, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un öncülüğü ile hayata geçirildiğini belirterek, “Yurt içindeki vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Avrupa Festivaller Birliği tarafından da hızla kabul gördü.” dedi.
Festival, 7’den 70’e herkes için birçok etkinliği içinde barındıran bir program sunduğunu kaydeden Terzi, “Konserlerden dijital sergilere, geleneksel sanatlardan çocuklara ve gençlere kültürümüzü aktaracak etkinliklere kadar geniş bir yelpaze sunuyoruz. Adana’da çok özel projeler var.” diye ekledi.
Festivalin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından etkinlik detaylarına ulaşmanın mümkün olduğunu dile getiren Terzi, bu yıl 20 şehirde Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin deneyimleneceğini belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Köşger ve Festival Genel Direktörü Terzi, etkinlik alanlarını ziyaret etti.
DÜZENLENEN SERGİLER
Katılımcılar, “Bahar Çiçekleri ve Adana’nın Eski Fotoğrafları”, “Sabahçı Kahvesi ve Misis’ten Yükselen Tarih”, “Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir”, “Çarpana ve Türkiye’nin Minyatürleri” adlı sergileri inceledi ve sanatçılardan bilgi aldı.
Türkiye genelinde 9 Kasım’a kadar 20 şehirde devam edecek olan kültür sanat maratonu, sergilerden konserlere, söyleşilerden atölyelere pek çok etkinlik ile sanatseverleri bir araya getirecek.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Adana, festivalin ilk durağı olarak 13 Nisan’a kadar birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın da dahil olduğu festival, coşku dolu bir deneyim sunacak.