Kentin hikayelerini sanatla bir araya getiren sergi, Sevim’in kurduğu minyatür kursuna katılan öğrencileri tarafından hazırlanan 52 özgün eserle dolu. Bu eserler, sanatçının 15 yıl süren bir sürecin ürünüdür.
Eserlerin yapımı hakkında bilgi veren Sevim, “BAŞKA KENTLERLE BULUŞMAYI İSTİYORUZ” başlığı altında şunları aktardı:
“Ben yalnızca Troya minyatürleri üzerinde çalışıyorum. Troya Antik Kenti’nin kazı heyeti başkanı merhum Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann, ‘Madem bu tekniği, sanatı öğrendin, Troya’yı bu sanatla anlat’ dedi ve bu yönde ilerledim. Ancak öğrencilerimden özellikle rica ettim, sağ olsunlar beni hiç kırmadılar. Çanakkale’nin güzelliklerini bu yolla tanıtmak bizim için bir onur kaynağı. Bu sanat aracılığıyla kentimizi başka kentlerle hatta farklı ülkelerle buluşturmayı hedefliyoruz.” diye ifade etti.
“ESERLERİN TAMAMLANMASI UZUN SÜRÜYOR”
Sevim, bir minyatür eseri üretme sürecini anlatarak, “Öncelikle konu seçiyoruz. Seçtiğimiz konu hakkında çeşitli veriler toplayarak tasarıma başlıyoruz. Tasarımlar 2-3 ay sürüyor. Tasarımın ardından eserin yapımına geçiyoruz. Kullanılan kağıt ve boyalar farklı. Petersburg boyalarıyla çalışıyoruz ve fırçalarımız Rusya’dan geliyor. Ayrıca, minyatür sanatının bir saray sanatı olması dolayısıyla 24 ayar altın kullanıyoruz. Bu eserler, bir mücevher gibi değerlendirilebilir. Tüm bu süreçlerin tamamlanması ise 8-9 ayı buluyor.” dedi.
SON ZİYARET TARİHİ 21 ŞUBAT
Troia ve Çanakkale Minyatürleri Sergisi, yarına kadar ziyaret edilebilecek.