Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla Türkiye Şap Enstitüsü’nde önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Bakan Yumaklı, son zamanlarda yaşanan tavuk döner zehirlenmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Son olarak Kocaeli’de tavuk döner tüketimi sonrası 648 kişinin gıda zehirlenmesi geçirdiği bilgisi kaydedildi.
“O GÜN ÜRETİLEN GIDA ERTESİ GÜN KULLANILAMAZ”
İbrahim Yumaklı, tüm işletmelerin o gün ürettikleri gıdayı bir sonraki gün satmalarının yasak olduğunu vurguladı. Bu konuda şunları söyledi:
Bütün işletmeler bilir ki, o gün ürettiği ürünü ertesi gün satamaz. Bu yasaktır. Ancak günümüzde bazı işletmelerde farklı içeriklere sahip sos üretimi alışkanlığı yaygınlaşmıştır. Bu tür olumsuz durumların yaşanmaması için denetimler gerçekleştiriyoruz. Denetimlerde karşılaştığımız ihlaller için ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Gıda güvenliği konusuna duyarlılığınızı lütfen artırın.
KAPATMAYA KADAR CEZASI VAR
Dönere çiğ et eklemek kesinlikle kabul edilemez. Böyle bir tespit durumunda işletmeye kapatma cezası verilebilir. Bayram süresince 13 bin 691 denetim yapılmıştır.