Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesinde güncellemeler yaptı.
Son eklenen 6 ürünle birlikte sakıncalı gıda sayısı toplamda 201’e ulaştı.
Enerji içeceği ve macun ürünlerinde ilaç etken maddesi tespit edildi.
Ayrıca, tam yağlı ayçekirdeği çeşnili eritme peynire natamisin maddesi ilave edildi.
BİR DİĞER DOMUZ ETİ TESPİTİ YAPILDI
Konya’nın Emirgazi ilçesinde Zehra Kaya’ya ait “Muhtar Hanımın Yeri” isimli işletmede Adana köfte ve Adana kebapta domuz eti belirlendi.
Önceki günlerde “Köfteci Yusuf” markasına ait bir ürün içerisinde de domuz eti tespit edilmişti.
SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN
TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİNE YENİ ÜRÜNLER EKLENDİ
Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar 1 listesine 21 yeni ürün eklenerek toplam kayıt sayısı 977’ye yükseldi.
Bu listede, demlik çayda gıda boyası tespiti ve kekikte yabancı madde tespitleri gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca, kırmızı tatlı toz biberde domates, eritme peynirde bitkisel yağ, piliç sucukta ise kanatlı eti tespit edilmiştir. Kasap köftede taşlık ve kalp sakatat, balda ise taklit yapıldığı belirlenmiştir.
PEYNİRDEKİ SAHTEKARLIK ORTAYA ÇIKTI
Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar 2 listesinde 18 yeni ürünle birlikte toplam sayı 81’e ulaşmıştır.
Bu listede de eritme peynire, kaşar peynire, beyaz peynire ve tost peynirine düşük yağ oranı tespiti yapılmıştır.