Ramazanın İlk İftarında Evler Çullama ve Yeşil Mercimekle Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofraları için kollar sıvandı. Kestel ilçesinde bulunan Kozluören köyünde, Selçuklu Devleti dönemlerine kadar uzanan geçmişiyle her yıl Ramazan’ın ilk günü özel bir gelenek yaşanıyor. Köyde yaşamış ve köyün kurucusu olarak bilinen Abdal Mehmed’in 900 yıldır değişmeyen çullama ve yeşil mercimek geleneği hala yaşatılıyor. Köyde bulunan 20 hane her sabah erken saatlerde bu iki yemeği hazırlamaya başlıyor ve iftar vaktinde evlerden yükselen bu kokular tüm köyü sarıyor. Çullama ve yeşil mercimek iftar sofralarında her evde pişiriliyor ve iftarın vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Köy halkı, bu geleneği her yıl sürdürmeye kararlı ve gelecek nesillere aktarmak istiyor. Ayrıca, Kozluören Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ruhsel Demirtaş ve köy halkından Berrin Selçuk, bu gelenek hakkında değerli yorumlarda bulunarak, Ramazan’ın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazanın İlk İftarında Evler Çullama ve Yeşil Mercimekle Buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BİGASTE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!