Ramazan ayının başlangıcı 1 Mart ile birlikte, özellikle hazır yemek sektöründe önemli bir hareketlilik sağlayacak.
Hazır yemek firmaları, Ramazan’a ne kadar az bir süre kaldığına dikkat çekerek, iftar yemekleri ve kumanya hazırlıklarını tamamladıklarını bildiriyor.
Normalde 150-200 lira aralığında satışa sunulan 4 kap yemek, iftariyeliklerle birlikte 380-420 lira arasında bir fiyata ulaşmakta.
Paketli ürünlerde ise bu fiyat 550-600 lira seviyelerine kadar çıkıyor.
Öte yandan masaya sunulan etli ve tavuklu serpme iftar yemekleri, 650-1.000 lira arasında değişkenlik göstermekte.
Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı (YESİDEF) Hüseyin Bozdağ, fabrikaların sabah 08.00-17.00 saatleri arasında çalıştığını, iftar vaktinin bu saatlerin dışında kaldığına dikkat çekti.
“YEREL YÖNETİMLER VE HAYIRSEVERLERDEN BEKLENTİ İÇERİSİNDEYİZ”
Bozdağ, Ramazan ayında öğle yemeği saatlerinde yoğunluğun azalmasını beklediklerini belirterek “Özellikle yerel yönetimler ve hayırsever çadır sahiplerinden beklenti içerisindeyiz. Öğle yemeği kaybımızı, Ramazan kumanyaları ve iftar çadırı yemekleri aracılığıyla telafi etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
AYLIK 3 BİN 500-4 BİN LİRA ARALIĞINDA KUMANYA PAKETİ
Bozdağ, Ramazan’a özel kumanya paketlerinin un, yağ, makarna ve pirinç gibi bir ayda tüketilebilecek ürünleri içerdiğini vurguladı. “Şu anda 26 gün üzerinden hazırlıyoruz. Aylık 3 bin 500-4 bin lira aralığında kumanya paketleri oluşturuyoruz. Bu da 4 kişilik bir ailenin ihtiyacını karşılayacak bir miktar.” dedi.
8-10 ÇEŞİTTEN OLUŞAN ÖZEL İFTAR MENÜSÜ FİYATLARI
Bozdağ, Ramazan süresince standart 4 çeşit yemek yerine özel iftar menüleri sunacaklarını ifade etti. “Çorbayla başlayıp kavurma etle devam eden, tereyağlı pilav, Osmanlı tulumbası ve yerli içecekleriyle 8-10 çeşit bir iftar menüsü hazırlıyoruz. Bu menüleri dökme ya da paketli olarak servis edebiliyoruz. Dökme olarak servis edildiğinde, 150-200 lira olan 4 kap yemeği, iftariyeliklerle 380-420 lira aralığında sunuyoruz. Paketli ürünlerde bu fiyatlar 550-600 lira seviyelerine yükseliyor. Etli ve tavuklu serpme yemeklerimiz ise çadırlarda ya da bahçelerde sunulduğunda 5 yıldızlı otel standartlarında 650-1.000 lira aralığında değişmekte.” açıklamalarında bulundu.