Merve Yıldırım, 2008 yılında Antalya’da Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi konulduğunda sadece 14 yaşındaydı. Tedavi süreci için Akdeniz Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği’nde tedaviye alındı ve iyileşmesi yaklaşık 2 yıl sürdü. Yıldırım, tedavi sırasında moralini yüksek tutarak tedavilerini aksatmadı ve 2010 yılında lösemiyle başarılı bir şekilde mücadele etti. Ev ve hastane arasında mekik dokurken hemşirelerin yaklaşımından etkilenen Merve Yıldırım, 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’ni kazandı ve 2017 yılında başarıyla mezun oldu.
Akdeniz Üniversitesi’nde hemşirelik görevine başladıktan sonra onkoloji alanında uzmanlaşan Merve Yıldırım, kendi yaşadığı deneyimleri diğer kanser tanısı konmuş çocuklarla paylaşarak onlara umut oldu. Lösemi tedavisi sırasında kaybettiği arkadaşlarını hatırlayan Yıldırım, zorlu tedavi sürecini atlattıktan sonra hemşirelik alanında kendine bir kariyer oluşturdu.
Hala düzenli periyodlarda kontroller yaptıran Merve Yıldırım, hastalığın ardından hayata daha pozitif bakmayı öğrendiğini ifade etti. Tedaviden sonra ilk 5 yılın çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, beslenme ve moralin bu süreçte büyük etkisi olduğunu dile getirdi. Kendisi gibi kanser olan çocuklara ve ailelerine moral aşılayan Yıldırım, umudu ve şifayı temsil eden bir figür olarak klinikte çalışmayı sürdürüyor.
Merve Yıldırım, yaşadığı zorlu sürecin ardından hemşire olma kararını almış ve hastalığını bir avantaja dönüştürerek diğer hastalara umut olmuştur. Ayrıca evlendiği ve bir kızı olduğu belirtilen Yıldırım, kendisi gibi kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine asla pes etmemeleri gerektiğini söyleyerek, moralin bu süreçte en önemli etken olduğunu vurgulamıştır. Merve Yıldırım, savaşarak kanseri yenen bir hemşire olarak yaşamındaki olumlu dönüşümü ve umudu diğerleriyle paylaşarak, insanlara ilham vermektedir.