İzmir Körfezi’nde her gün binlerce ölü balık kıyaya vurmakta ve bu durum özellikle Karşıyaka ve Bayraklı’da kötü kokuya neden olmaktadır. Bu durum vatandaşları evlerinde ve iş yerlerinde pencerelerini açamaz hale getirmiştir. Körfezde uzun yıllara dayanan kirlilik sorunu çözülemediği için balık ölümleri artmıştır. Ölü balık sayısının artışıyla birlikte kentte ağır bir koku da hissedilmektedir. Karşıyaka ve Bayraklı sahillerinde ölü balıkların neden olduğu kötü koku, vatandaşları rahatsız etmektedir. Bunun yanı sıra, Körfez’in rengi de kırmızıya dönmüş ve ölen balıklar arasında çipura ve deniz levreği gibi türler bulunmaktadır. Bazı vatandaşlar ölü balıkları toplayarak poşetlere koyarken, Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar ise plankton patlamasının balık ölümlerinin temel sebebi olduğunu belirtmiştir. Yaşar’a göre Türkiye denizleri maalesef fosseptik olarak kullanılmaktadır.
İzmir Körfezinde Binlerce Ölü Balık Kıyaya Vurdu: Köy Koku Vatandaşları Rahatsız Etti.
