Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, Ramazan’ın son haftasında geleneksel “bayram kömbesi” yapımına start verildi.
Kömbe üretimi, ilçede arife gününe kadar devam edecektir.
Daha önce evlerde sabaha kadar yapılan kömbe, günümüzde pide fırınlarında ustalıkla hazırlanıyor.
Uzun ömürlü olmasıyla ön plana çıkan bu özel lezzet, hem yurt içinde hem de yurtdışında yoğun talep görüyor.
1 ASIRDIR KÖMBE PİŞİRİLİYOR
İslahiye’de, bayramların vazgeçilmez tatlarından olan kömbe yapım geleneği, bir asırdan fazla bir süredir devam etmektedir.
DEPREMZEDE ESNAF ALDIĞI DESTEKLE ÜRETİMİNİ SÜRDÜRÜYOR
Fırın işletmecisi Yusuf Yenici, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde iş yerinin yıkıldığını ancak devlet desteğiyle 5 ay önce yeni fırınlarını yeniden hizmete açtığını belirtti.
Geleneksel kömbe üretimini sürdürdüklerini vurgulayan Yenici, müşterilerin taleplerine göre zeytinyağlı, tahinli, haşhaşlı, fıstıklı ve cevizli kömbe çeşitlerini de sunduklarını ifade etti.
EVDE YAPILAN KÖMBE BURADA FIRINA VERİLİYOR
Yenici, hazır kömbe almak istemeyen müşterilerine evde hazırladıkları kömbeleri ücreti karşılığında fırınlarında pişirdiklerini aktardı.