Ihlamurun Şifalı Faydaları ve Doğru Tüketimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ihlamur, serin iklimlerde yetişen ve büyük yapraklarıyla birlikte hoş kokulu çiçekleriyle tanınan bir ağaçtır.

Ihlamur ağacının çiçekleri, taze ya da kurutulmuş haldeki tüketimleriyle birçok sağlık yararı sunmaktadır. Özellikle halk arasında yaygın olarak tüketilen ıhlamur çayı, rahatlatıcı ve iyileştirici etkileri ile bilinir.

Ihlamur, doğal bir gevşetici olmasının yanı sıra antioksidan özelliği gösterir, bağışıklık sistemini destekler ve sindirim sistemine faydalıdır. Ihlamur çayı stres, uykusuzluk, soğuk algınlığı, sindirim sorunları ve ağrılar üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Tarihsel olarak, II. Dünya Savaşı sırasında askerleri yatıştırmak amacıyla ıhlamur çayının kullanıldığına dair çeşitli kaynaklar bulunmaktadır.

Ancak, ıhlamurun faydalarından maksimum düzeyde yararlanabilmek için doğru bir şekilde tüketilmesi önem arz etmektedir.

TEKRAR KAYNATMAYIN

Ihlamur demlendikten sonra hızla tüketilmelidir. Uzun süre demlenen veya kaynatılan ıhlamur çayının şifalı etkileri kaybolma riski taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ihlamurun Şifalı Faydaları ve Doğru Tüketimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BİGASTE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!