Son dönemlerde sosyal medyanın etkisiyle büyük bir kitleye ulaşan fenomenler, güzellik merkezleri açma trendiyle sektörü hızla büyütmüştü.
Bu fenomenler, sahip oldukları takipçi sayıları ve sosyal nüfuzları sayesinde yatırımcıları çekmiş ve birçok şube açılmasını sağlamıştı.
Ancak, bu hızlı büyüme trendi son günlerde yavaşlayarak bir duraklama sürecine girdi.
YENİ TREND “SATMAK”
Güzellik merkezlerinin kara para aklama amacıyla kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından, vatandaşların bu merkeze duyduğu güven azalmaya başladı.
Ekonomik zorluklar nedeniyle hizmetleri karşılayamayan vatandaşların bu dükkanları terk etmesiyle güzellik merkezleri, kapanma süreçlerine girmiş durumdadır.
TÜRKİYE GENELİNDE 900 MERKEZ SATILIĞA ÇIKTI
Dilan Polat gibi sosyal medya fenomenlerinin öncülüğünde büyüyen “güzellik merkezi açma” dalgası, günümüzde eski çekiciliğini kaybetmiş durumda.
Türkiye genelinde toplamda 1.900, özellikle İstanbul’da ise yaklaşık 450 güzellik merkezi, emlak sitelerinde devren kiralık veya satılık olarak ilan edilmektedir.
Bir dönem hızla açılan ve yatırımcılar için cazip görülen güzellik merkezleri, artık kapanma aşamasına gelmiş bulunuyor.
KİRALAR ARTARKEN TALEP AZALDI
Artan kira bedelleri, yükselen maliyetler ve azalan talepler, işletmecileri faaliyetlerini devretme veya kapatma kararı almaya zorlamakta.
Bu gelişmeler, sektördeki belirsizliği artırmakla kalmayıp, yatırımcılar ve girişimciler için yeniden yapılanma süreçlerini zorunlu hale getiriyor.
Emlak sitelerindeki ilanlara bakıldığında, kafe ve restoranlardan sonra en fazla devren kiralık veya satılık ilanın güzellik merkezlerine ait olduğu gözlemleniyor.