Forbes dergisi, Avrupa ve Amerika pazarına göre yüzde 47 tasarruf sağlayarak en karlı mülk alım yerleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilk sıraya koymuştur. Haber, Rum basınında büyük tepkilere yol açmıştır. KKTC’nin dinamik pazarı sayesinde yabancı yatırımları teşvik ettiği ve oturma izni gibi avantajlar sunduğu belirtilmiştir. Haberde, Brezilya ikinci sırada, Karadağ üçüncü sırada, Kolombiya dördüncü sırada ve Yunanistan ise son sırada yer almıştır.
Rum basını, Forbes’in haberi yayınlamasının ardından KKTC’yi devlet olarak tanımlamasına ve satın alma fırsatlarını anlatmasına şok etkisi yaşamıştır. Forbes’in KKTC’yi parlatmaya çalıştığı iddia edilmiş ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin geçmiş kararlarına aykırı olabileceği öne sürülmüştür. Geçmişte Forbes dergisinin yaptığı benzer bir habere de Rum basını tepki göstermiş ve KKTC’nin yatırım cazibesini vurgulamasını eleştirmiştir.
Forbes, daha önce de KKTC’yi tanıtan ve en karlı mülk alım yerleri arasında gösteren haberler yapmıştır. Geçen yıl yayımlanan bir haberde, KKTC’nin ABD’liler için uygun fiyatlı mülk alımı yapılacak yerler arasında birinci sırada yer aldığı belirtilmiştir. 3 yıl önce ise KKTC, dünya genelinde sahil kıyısındaki daireler konusunda en iyi fırsat sunan ülke olarak nitelendirilmiştir. Forbes’in KKTC’yi yatırım cazibesi yüksek bir ülke olarak tanıtmasına, hem Rum yetkililer hem de Güney Kıbrıs basını tepki göstermektedir.
Sonuç olarak, Forbes dergisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni en karlı mülk alım yerleri arasında gösteren haberleriyle tepkiler almaktadır. KKTC’nin yabancı yatırımlara teşvik edici politikaları ve dinamik pazarı, Avrupa ve Amerika pazarlarına göre tasarruf sağlayarak dikkat çekmektedir. Rum basını ise bu haberlere tepki göstererek KKTC’nin devlet olarak tanımlanmasını ve yatırım cazibesini öne çıkarmasını eleştirmektedir. Forbes’in KKTC’yi tanıtıcı haberleri, yatırım fırsatlarını vurgulamasıyla dikkat çekmektedir ve tartışmalara neden olmaktadır.