Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri ve Devam Formülleri Tebliği’nde değişiklik yapıldığını Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe soktu.
Alınan bilgilere göre, bebek ve devam formülleri, inek sütü veya keçi sütü proteinleri ile birlikte soya proteini izolatları kullanılarak üretilebilecek.
BİR PROTEİN TÜRÜ EKLENDİ
Aynı zamanda, belirli şartları karşılayan protein hidrolizatlarının da protein kaynağı olarak kullanılması mümkün hale getirildi.
Yapılan güncellemeyle, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen ek bir protein hidrolizatı da formüle dahil edildi.
ÜRÜNLERİN İÇERİK KRİTERLERİ BELİRLENDİ
Bu düzenlemeyle, protein kaynağı olarak kullanılacak olan en az yüzde 70 protein içeren, tamamen tatlı peynir altı suyu proteini konsantresinden elde edilen inek sütü peynir altı suyu proteinine yönelik üretim ve içerik kriterleri belirlenmiş oldu.