Altun: Dezenformasyon, Aileyi Tehdit Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilen “Aile Yılında Veli Sempozyumu”nda önemli açıklamalarda bulundu.

Altun, konuşmasında aileyi tehdit eden unsurlar arasında yer alan kültür emperyalizmine ve dezenformasyon tehdidine dikkat çekti. Bu tür tehditlere karşı toplumda sağlıklı bir iletişimin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Toplumda bir arada yaşamanın temelinin iletişim olduğunu dile getiren Altun, bu iletişimin ise doğruluğa dayandığını belirtti. Kasıtlı ve sistematik olarak yayılan yalanların dezenformasyon olarak tanımlandığını ifade etti.

Altun, mezenformasyonun ise bilinçsizce yayılan yanlış bilgiler olduğunu açıkladı.

DEZENFORMASYONUN ETKİLERİ

Dezenformasyonun günümüz dünyasında tüm kültürleri tehdit ettiğine dikkat çeken Altun, fitne, tevhiş, tahrif gibi olumsuzlukları da içeren bir yapısının bulunduğunu kaydetti.

Bu tür bilgilerin bireyleri, aile yapısını, toplumsal huzuru ve devletlerin itibarını hedef aldığını belirten Altun, Türkiye’de yaşanan bazı dezenformasyon örneklerini aktardı.

DEZENFORMASYON TÜRLERİ

Dezenformasyonun farklı türlerini açıklayan Altun, manipulasyon ve çarpıtmanın yanı sıra hatalı ilişkilendirme gibi yöntemlerin yaygın olduğunu ifade etti. Kasıtlı görsel müdahale ve bağlamdan koparma yöntemlerinin sıkça kullanıldığını vurguladı.

DEZENFORMASYON VE SAVAŞLAR

Altun, yapılan dezenformasyonların toplumda psikolojik bir etki yarattığını, uluslararası ilişkilerin ve barışın hedef alındığını dile getirdi. Son dönemde parodi ve hiciv hesaplarının dezenformasyon üretiminde rol oynadığını belirtti. Bu tür içeriklerin toplumsal ayrışmayı artırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı öncesinde iki tarafın da dezenformasyon ürettiğini belirten Altun, bu durumun devam etmekte olduğunu ifade etti.

YENİ MEDYA EKOSİSTEMİ

Altun, dezenformasyon süreçlerinin günümüzde dijital medya aracılığıyla yürütüldüğünü vurguladı. “Yeni medya, dezenformasyonu kat kat artıran bir potansiyel taşıyor,” diyerek sosyal medya platformlarının bu konuda ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Algoritmaların dijital içerik sunumunda etkili rol oynadığını ve kullanıcıların yönlendirildiğini ifade etti.

Bu bağlamda dikkatli olunması gerektiğini belirten Altun, dijital ortamda karşılaşılan bilgilerin kaynaklarının güvenilirliğinin sorgulanmasının önemine vurgu yaptı.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE

Dezenformasyonla mücadelenin önemli bir mesele olduğunu vurgulayan Altun, bireylerin ve kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Yanlış bir içerikle karşılaştıklarında mutlaka kaynağını sorgulamaları gerektiğini belirtti.

Altun, İletişim Başkanlığı çatısı altında dezenformasyonla mücadelede önemli adımlar attıklarını dile getirerek, sosyal medya kullanım kılavuzları ve dezenformasyonla mücadele eğitimleri düzenlediklerini söyledi.

Otantisite kontrolleri yaparak hızlı bir mücadele yürüttüklerini belirten Altun, Türkiye’nin dezenformasyona en çok maruz kalan ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Bu durumun Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılımlarla bağlantılı olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altun: Dezenformasyon, Aileyi Tehdit Ediyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BİGASTE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!