Adana’da Mühürsüz Et Uyarısı: Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı yeni verilere göre, birçok kebap işletmesinde kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan etinin tespit edildiği bilgisi gündeme geldi.

Bu durum, dürüst bir şekilde çalışan esnafı da olumsuz etkileyerek zan altında bırakıyor. Bazı işletmelerin hala mühürsüz et satmaya devam etmesi dikkat çekiyor.

Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

KEBAPÇILARDAN UYARI

Kebapçı Yaşar Aydın, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Gerçek orijinal Adana kebabı, erkek kuzu eti ile yapılır. Bizler de her zaman erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Mühürlü et kullanma konusunda hassasım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim yapmam. Dana eti, dişi ya da kuyruk yağı kullanmam. İnsan sağlığı her şeyden önde gelir. Bir işi yaparken gönül rahatlığı ile yapmalısınız.”

NE ETİ OLDUĞU BELİRSİZ

Kaçak kesimin olası sağlık risklerine dikkat çeken Aydın, şu ifadeleri kullandı: “Bir işi yaparken tam olarak yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık ve sağlıksızlık durumu söz konusu olmamalı. Tavuk kesimi yapılan yer ile et kesimi yapılan yerin ayrı olması gerek. Bıçakların bile ayrı olması önemli. Çünkü bu ürünler hemen çapraz bulaşıklara yol açabilir. Sebze, et ve tavuk saklama yerleri kesinlikle ayrı olmalıdır. Mühürsüz etler kaçak kesimdir. Bu tür etlerin dişi mi yoksa başka bir et mi olduğu bilinmez. Bu nedenle vatandaşların mühürsüz et tüketmemesi gerekiyor.”

“BU İŞLER OYUNCAK DEĞİL”

Sağlıklı üretimin Adana’nın marka değerini artıracağına dikkat çeken Aydın, “İşletmeler ne kadar hijyenik olursa, Adana kebabının lezzeti de o kadar artar. Marka imajımız güçlenir. Hijyen kurallarına uymalıyız. Bu işleri, öncelikle kendiniz için yapmalısınız. Sağlık her şeyden önde gelir. Bu işlerle ilgili ciddiyetle yaklaşmak önemlidir.” şeklinde konuştu.

HİJYEN ÖN PLANDA

Adana’da kebap tüketen vatandaşlar da hijyen hususunda son derece hassas davranıyor.

Antalya’dan gelen Kamile Aslan, mekân seçiminde temizliğin öncelikli bir kriter olduğunu belirterek, “İlk kez Adana kebap yedim ve çok beğendim. Bir mekâna gittiğimde önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum. Hijyen ve temizlik benim için çok önemli.” dedi.

Müşteri Gökhan Aslan ise, halk sağlığı için hijyen kurallarına kesinlikle uyulması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Mühürsüz Et Uyarısı: Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BİGASTE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!