Gebeler İçin Kurban Eti Tüketiminde Önemli Uyarılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar, hamile kadınların gebelik döneminde bağışıklık sistemlerinin zayıfladığını belirtmektedir.

Bu durum, hamilelerin kurban eti tüketiminde ekstra dikkat göstermeleri gerektiği anlamına geliyor.

Hamilelerin, taze kesilmiş kurban etlerinden kaçınmaları öneriliyor. Çünkü iyi pişirilmemiş etlerde “toksoplazma gondii” adı verilen parazitin bulunma ihtimali bulunuyor.

Taze kesilmiş etlerin sindirimi zorlu olduğundan, etin en az bir gün dinlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Aksi takdirde, hazımsızlık gibi sorunlarla karşılaşabilirler.

HAMİLELERE KURBAN ETİ UYARILARI

– Taze kesilmiş kurban eti tüketiminden kaçınılmalı ve et bir gün dinlendirilmeli.

– Et mutlaka iyi bir şekilde pişirilmelidir.

– Yağlı kavurma veya kızartma yöntemleri tercih edilmemelidir.

– Haşlama veya fırınlama gibi alternatif pişirme yöntemleri benimsenmelidir.

– Etle birlikte sindirim sürecini kolaylaştıracak bol sıvı, sebze ve salata gibi besinler tüketilmelidir.

– Etin saklanma koşulları da büyük önem arz eder; et mutlaka uygun şartlarda ve buzdolabında saklanmalıdır.

– Bir kez dondurulup çözülen etin, yeniden dondurulmaması gerektiği unutulmamalıdır.

– Hamilelerin kurban etini günde bir porsiyon, ortalama 100 gram şeklinde tüketmeleri önerilmektedir.

– Su tüketimine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

– Bayram döneminde sütlü tatlıların tercih edilmesi, şerbetli ve yapay tatlandırıcılı tatlılardan uzak durulması önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gebeler İçin Kurban Eti Tüketiminde Önemli Uyarılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BİGASTE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!