Resme olan sevgisi küçük yaşlarda başlayan 59 yaşındaki Sakin Sakarya, uzun bir süre çeşitli sektörlerde görev aldıktan sonra 25 yıl önce sanata yönelmeye karar verdi. Safranbolu’da kiraladığı tarihi bir konakta bir atölye kurarak sanatsal çalışmalarına yoğunlaşan Sakarya, geleneksel yöntemlerin sınırlarını aşarak resim yapmak için kalem ve boya yerine silgi kullanmaya başladı.
Sakarya, “Kum Saati” adını verdiği sergisinde, silgi ile oluşturduğu 16 eseri sanatseverlerle buluşturdu. Tarihi Çarşı Arasta Arkası Sokak’ta yer alan sergi, 20 Nisan’a kadar gezilebilecek.
ÖNCE KAHVEYLE, SONRA DA SİLGİYLE RESME BAŞLADI
Çocukluğunda resim yapmaya başladığını belirten Sakarya, zamanla kendini geliştirmek için bir atölye kurduğunu ifade etti. Yağlı boya ile başladığı sanatsal yolculuğunda yenilik arayışına girerek, önce kahve ile sonra da silgi ile resim yapma denemeleri gerçekleştirdi. Silgi ile ürettiği eserler, onun sanatında yeni bir boyut açtı.
SİLGİYLE NASIL RESİM YAPIYOR
Sakarya, sergisine “Kum Saati” ismini verirken zamanın akışına da dikkati çekti. “Yaşlandım ama üretmeye devam ediyorum” ifadelerini kullandı. Silgi ile yaptığı çalışmalarda önce kağıdı karaladığını, ardından tahta silme silgisiyle boyayı kağıdın üstüne yayarak deseni şekillendirdiğini aktardı. Bu teknik, sanatçının çizim bilgisini ve kara kalem deneyimini gerektiren, sabır ve hassasiyet isteyen bir süreçti. Silgi ile resmin her detayı yavaşça ve kontrollü bir şekilde ortaya çıkıyordu.
Sakarya, silgiyle yaşlı portreleri yaratırken sergisini gençlere hitap eden bir dille oluşturduğunu belirtti. Gençlere kendilerini geliştirme konusunda ilham vermek istediğini vurguladı.