Meyveler, bünyelerinde barındırdıkları besin ve mineraller aracılığıyla sağlığımıza faydalı etkilerde bulunur.
Düzenli olarak meyve tüketimi, fizyolojik yapıyı destekler ve onarıcı etki gösterir.
Bu bağlamda ayva, yerini sağlamlaştırmış ilginç meyvelerdendir.
Ayvanın, akciğer sağlığı üzerinde son derece olumlu etkiler yarattığı bilinmektedir.
TERTEMİZ YAPIYOR
Günde bir dilim ayva tüketmek, akciğerdeki bakteri ve enfeksiyon seviyesini azaltmaya yardımcı olur.
Ayrıca, ayva vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına katkıda bulunur ve ciğerlerde birikmiş toksinleri temizler.
Nefes almayı kolaylaştıran ayva, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Bunun yanında çay veya hoşaf olarak da elde edilebilir.