Çorbalar, özellikle uygun malzemelerle hazırlandığında yağ yakımını desteklemede önemli bir rol oynamaktadır.
Yağ yakımına yardımcı olan çorbalar genellikle düşük kalorili, zengin lifli ve metabolizmayı hızlandırıcı bileşenler barındırır.
Sebze, et veya tavuk suyu gibi sağlıklı bileşenlerle hazırlanan çorbalar, doyurucu olmalarına rağmen düşük kalori içeriği ile öne çıkar.
Detoks etkisi sağlayan çorbalar, vücudu arındırarak metabolizmanın düzenli çalışmasını teşvik eder, böylece yağ yakımı daha etkili hale gelir.
YAĞ ERİTEN ÇORBA
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
4 su bardağı sebze suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
TARİF
Öncelikle kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.
Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısındıktan sonra soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış sarımsakları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Doğranmış kabakları tencereye ekleyin, ardından kimyon, pul biber ve zerdeçalı ilave edip iyice karıştırın. Malzemeler iyice özleşene kadar tencerenin kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin.
Bu aşamada çorbaya sebze suyu veya normal suyu ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, ocağı kısıp 15-20 dakika kadar pişirin. Kabaklar yumuşayınca çorbanız hazır demektir.
Pişen çorbanızı bir blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. İsterseniz, çorbanın kıvamını daha sıvı hale getirmek için biraz ekstra su ekleyebilirsiniz.
Çorbanız servise hazır! Sıcak olarak sunum yapın ve afiyetle tüketin.